Полицаи и чиновници от пътната агенция ще стоят до отворилите се в края на зимата

...
Полицаи и чиновници от пътната агенция ще стоят до отворилите се в края на зимата
Коментари Харесай

Борисов нареди: Полицай до всяка дупка

Полицаи и чиновници от пътната агенция ще стоят до отворилите се в края на зимата дупки по пътищата и ще оказват помощ на водачите да минават безвредно, докато дупките бъдат запълнени. Тази задача е сложил през днешния ден премиерът Бойко Борисов на Министерство на вътрешните работи и Министерството на районното развиване по отношение на плануваното отваряне на доста дупки поради внезапните смени на температурите, написа Дарик нюз. Министрите са били извикани на оперативно съвещание, на което да бъдат разисквани ограничения за битката с битовата престъпност и безопасното предвижване по пътищата, излиза наяве от оповестената стенограма. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е бил претрупан и със независима задача - до месец всяко обитаемо място да има видеонаблюдениеили денонощна връзка с служител на реда.

Автомагистрали, скоростни и автомобилни пътища би трябвало да бъдат прегледани за дупки и до всяка дупка да бъдат поставени екипи от полицията и пътната организация, които по график да дежурят и да предизвестяват водачите за тази заплаха. Така наподобява задачата, сложена от премиера Борисов на министрите Валентин Радев и Николай Нанков.
 
Според тактиката на Борисов отвори ли се една дупка, би трябвало да бъде потърсен кметът, чиновниците на пътната организация да бъдат изкарани на открито със светлоотразителни жилетки, а полицията, в случай че би трябвало, да поеме контрола и да стоят до дупките, до момента в който не се запълнят.

В процедурата ще вземат участие и областните шефове, като приказват със съответния кмет и направят график за дежурствата. По думите на премиера на някои места дупките са като ями, и в случай че завали дъжд, няма да се виждат добре и има заплаха човек да се пребие. Според него страната има и мощ, и мощности, само че е нужна и воля, освен да записва хорското злощастие.
 
Борисов напомня, че държавната администрация наброява към 200 хиляди души и в случай че би трябвало, всички те ще бъдат изкарани на открито, да стоят до дупките, до момента в който не бъдат поправени. И тогава ще видите по какъв начин много по-бързо ще стане ремонтът, обобщава министър председателят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР